Április végére kész a csapadékcsatorna PDF Nyomtatás E-mail

....jöhet a gránit burkolat Aki a Fő utcán sétál mostanában, mindenütt munkagépekkel és hatlamas műanyag csövekkel találkozhat.

 

 

Ennek oka, hogy gőzerővel zajlik a csapadékvízcsatorna kiépítése az utca teljes hosszában, a bekötésekkel együtt. Az Ady Endre - Koch László utca közötti szakaszon pedig megkezdődött a nagy átmérőjű csapadékcsatorna gerinc építése, a bekötésekkel együtt. Ez a munkafázis  mint Barabás Emőkétől, az önkormányzat városfejlesztési igazgatójától megtudtuk, a tervek szerint április végére befejeződik.

 

 

Ezzel párhuzamosan, április végén-május elején kezdhetik meg a pályaépítési munkálatokat, azaz a díszburkolat lerakásához szükséges munkát, majd az új gránitlapok lerakását.

 

 

 

 

Habár a Városház tér és a Liszt Ferenc utca fugázása korábban, a jó idő miatt megkezdődött, a téliesre fordult időjárás miatt ezt szüneteltették. Mihelyst a hőmérséklet tartósan tíz fok fölé emelkedik, ez a munka is folytatódik.  A Városház tér és Liszt Ferenc utcát érintő szakaszán a kiskockakő burkolat süllyedésének javítása befejeződött.