Már rakják a gránit díszburkolatot! PDF Nyomtatás E-mail

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Fő utca felújítása:  a Juhász Gyula közben megkezdték a végleges gránitburkolat lerakását, így a járókelők is megnézhetik már élőben, milyen is lesz a belváros új díszburkolata.A készülő díszburkolatot a hétvégén egyébként Cser-Palkovics András polgármester is megtekintette, sőt, le is fotózta.

 

 

Mint Barabás Emőkétől, az önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési igazgatójától megtudtuk, eredetileg a Városház téren, a régi kiskockakő burkolat fugázásával kezdték volna a munkát, de a jövő hétvégi gyermekfesztivál miatt ott csak a fesztivált követően kezdődik meg a műgyantás fugázás, úgy, hogy az ünnepi könyvhét előtt befejeződjön.

"A tervünk az, hogy június első hetére a Fő utcán mindenütt már csak a jól járható betonfelület maradjon, szűnjenek meg a felbontások, hepehupás részek, s ezzel párhuzamosan itt is kezdődőjön meg a gránit burkolat lerakása. A jövő hét végén pedig  - ugyancsak a Juhász Gyula közben elsőként -  a helyére kerül a LED-es inda is, amire nagyon sokan kíváncsiak"  - mondta Barabás Emőke. A Fő utcán végigtekergőző LED-es indamotívum lerakása egyébként két mozzanatból áll: először lerakják a teljes díszburkolatot, amin ezután berajzolják a motívum helyét. Ezután azokat a grántilapokat, amelyekben fut majd a LED fény, felszedik, és a megfelelő formájúra vágják. A gránitlapokból egyébként háromféle színárnyalatú díszíti majd a Fő utcát. Jelenleg a burkolatba süllyesztett gránit virágkazetták helyének kijelölése is zajlik.