Magyar fejlesztésű RGB LED-es inda PDF Nyomtatás E-mail

A kivitelezők elkezdték az „inda” telepítését az új Fő utcára. A lefektetett világítótestek végigfutnak majd az új burkolatban több mint 1300 méter hosszan.

 

A magyar fejlesztésű világítótestekben RGB LED izzók vannak, így lehetőség lesz szinte bármilyen színű világításra és központi vezérléssel akár futó fényt, fényjátékot is be lehet állítani. Egy-egy városi rendezvény alkalmával egyedi világítás is alkalmazható lesz.

 


Az indának lézeres kővágóval készítenek helyet a burkolatban, majd az aljzatra helyezik a saválló fém házzal ellátott íveket. Ilyen technológiával még sehol nem építettek be kültéri burkolatba nagy teherbírású világítótesteket.Az „inda” íveit a Juhász Gyula közben kezdik lefektetni. A tervek szerint normál esti világítás esetén homogén, fehér fény fut végig a Fő utcán, melyet szakaszosan is lehet majd programozni egy speciális program segítségével. Lehetőség lesz távvezérelni is a világítást, hiszen az Önkormányzat Informatikai Központ szerverén keresztül bárhonnan változtatni lehet a beállításokon. A magyar fejlesztésű lámpatesteket ugyanúgy, ahogy a Fő utca burkolatát is 40 tonnás teherbírásra tervezték.