Újra kitelepültek .. PDF Nyomtatás E-mail

  ....a sörözők, fagyizók, kávézók, a sétálók is kezdenek visszaszokni a Fő utcára.

 

 

A június 14-ei közgyűlésen a képviselők elfogadták a város futó projektjeiről szóló előterjesztést. Eszerint  2013-ban Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett operatív programokra benyújtott pályázatok és elnyert támogatások alapján, összesen 5,892 milliárd Ft összeget fordít a projektekre, amelyek közül az egyik legjelentősebb a Fő utca felújítása.

Mint az elfogadott előterjesztésből kideról, a Fő utca rekonstrukciójának kivitelezése a vállalkozási szerződés szerinti ütemezésnek megfelelően zajlik. Az útépítési munkák a bontással megkezdődtek, a csapadékcsatorna kivitelezése befejeződött.
A szökőkutak (Varkocs György szobor, Magyar Király Szálló előtt) vasalása, monolit vasbeton szerkezete elkészült, a kábelek lesüllyesztése megtörtént, a pavilonok víz és szennyvízellátása biztosított. Az útépítés a Fő utcán elkezdődött, a gránit burkolással egyetemben. A Juhász Gyula utcában szinte már teljesen készen van az új burkolat és az indát is lefektették egy darabon. A Mátyás király emlékmű előtt a beton alapot készítik, és ezt követően megkezdődik a burkolás. A Liszt Ferenc utcában és a Városház téren a fugázási munkák folyamatosan zajlanak.
A projekteket bemutató előterjesztés annak megtárgyalása előtt két héttel készült, így időközben a munkák természetesen tovább folytatódtak: a Magyar Király Hotel előtti téren már látható az interkatív szökőkút, a Varkocs Szobor előtti szökőkút építése is a végéhez közeledik.
A Fő utcán jelentős részben lerakásra került az új burkolat, így egyre több vendéglátóegység települ ki, a sétálók is egyre inkább "visszaveszik a birtokukba" az utcát.
A gránit burkolaton egyébként már a legtöbb helyen látni lehet, hol vezet majd a ledes kivilágítás, ezek helyét ugyanis kivágták már a munkások.