Egyszerre két projekt is a nyertesek között: PDF Nyomtatás E-mail

másfélmilliárdnál több támogatás érkezik Fehérvárra!

 

Mind a Koronás Park megvalósítására, mind a szárazréti szociális célú város-rehabilitációra támogatást nyert a fehérvári önkormányzat. A jó hírt Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója jelentette be.

Bővebben...
 
Elkezdődött a Városház téri díszburkolat felújítása PDF Nyomtatás E-mail

A Városház téren elkezdődött a kockakő burkolat felújítása. A kivitelező járhatóbbá teszi és újrafugázza nem csak a téren, hanem a Liszt Ferenc utcában is több mint 5000 négyzetméteren a már meglévő kiskockakő burkolatot, melynek a hibajavítása is megtörténik. Ezen a részen az ivóvíz és szennyvíz rekonstrukció már korábban elkészült. A szakemberek először a csatornalefolyók szintjét állítják be, majd a kis kockakövek újraszintezése után a fugaként használt sódert kiporszívózzák és egy speciális műgyantás fugázó anyaggal rakják újra.

 

Bővebben...
 
2013 a belvárosi fejlesztések esztendője PDF Nyomtatás E-mail

Székesfehérvár – A Hiemer-ház már megszépült, a Fő utca felújításával pedig idén tovább folytatódik a „Belváros rehabilitációjának folytatása” elnevezésű projekt. Mint Égi Tamás, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, fejlesztések szempontjából idén a belváros kiemelt területnek számít.

 

Bővebben...
 
Április végére kész a csapadékcsatorna PDF Nyomtatás E-mail

....jöhet a gránit burkolat Aki a Fő utcán sétál mostanában, mindenütt munkagépekkel és hatlamas műanyag csövekkel találkozhat.

 

Bővebben...
 
Az on-line fórumon is fontos kérdés volt PDF Nyomtatás E-mail

.... a Fő utca rekonstrukciója Cser-Palkovics András polgármester szerdán az ismert közösségi portálon tartott on-line lakossági fórumot,

 

Bővebben...
 
Eltűnt Varkocs György szobra PDF Nyomtatás E-mail

Felújítják a régi alkotást, a medence helyét interaktív szökőkút foglalja el

 

Bővebben...
 
Díszközgyűléssel kezdődik az Emlékév PDF Nyomtatás E-mail

A Szent István Emlékévhez kapcsolódóan mintegy száz különféle rendezvénynek ad helyet a királyok városa 2013-ban. Január 4-én díszközgyűlés nyitja meg a programsorozatot.

Bővebben...
 
2013-ban is folytatódnak a fejlesztések PDF Nyomtatás E-mail

Eredményes közmeghallgatást tartott a város közgyűlése december 14-én: a legtöbben a buszmenetrend változásaira, a Halesz-park felújítására és az Emlékév eseményeire voltak kíváncsiak.

Bővebben...
 
Új burkolat, szökőkút és világítás PDF Nyomtatás E-mail

Befejező szakaszához érkezik az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházása, a Fő utca rekonstrukciója Székesfehérváron. A munkaterület átadás-átvételi eljárására hétfőn került sor. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Égi Tamás alpolgármester, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője is részt vett a szakemberekkel közös bejáráson. Az idei év első felében megvalósul a Fő utca díszburkolatának, a csapadékvíz elvezetésének, valamint díszkivilágításának kivitelezése.

Bővebben...
 
Az emlékévre a belváros is megszépül PDF Nyomtatás E-mail

A Belvárosi lakók klubja előtt ismertette a 2013-as emlékév eseményeit Csurgai-Horváth József, az emlékév előkészítésével megbízott bizottság elnöke. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: számos olyan fejlesztést, változást terveznek jövőre, melyek igazi közösségi térré változtatják a városközpontot, és emellett az itt élők szempontjait is figyelembe veszik.

Bővebben...
 
Befejeződött a vízi közművek felújítása a Fő utcán PDF Nyomtatás E-mail

Befejeződött a Fő utcai vízi közművek felújítása, délelőtt megtörtént a terület műszaki átadása. Székesfehérvár önkormányzata több mint 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Belváros rehabilitációjának folytatására, ennek keretében került sor a csatornázási munkálatokra.

Bővebben...
 
Jövő nyárra új belvárosunk lesz PDF Nyomtatás E-mail

  A városban zajló fejlesztések nem kímélik a belvárost sem. Joggal szeretnék tudni az emberek, hogyan állnak a munkálatok, mire lehet számítani. E kérdésekben a legotthonosabban Barabás Emőke városfejlesztési és városüzemeltetési igazgató mozog, ezért őt faggattuk.

 

Bővebben...
 
Megkezdték a Fő utca felújítását PDF Nyomtatás E-mail

Székesfehérvár - Ahogy korábban ígérték, amint nulla fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, a közbeszerzésen nyertes cég megkezdte a Fő utca alatt húzódó közművek felújítását.

 

Bővebben

 
Fagypont fölött kezdődik a kivitelezés

Pályázati támogatással valósítja meg Székesfehérvár Önkormányzata a több mint kétmilliárd forint összköltségű, a „Belváros rehabilitációjának folytatása” című kiemelt projektet. Ennek keretében újult meg a Hiemer-ház harmadik üteme és kezdődik most a Fő utca rekonstrukciója is két ütemben. Ezek közül az első - a viziközmű rekonstrukció - a hivatalos munkaterület átadással a mai nappal elindult.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2